fbpx

Charlutions

“Your compass for solutions.”
Advies op het gebied van Afval Management en Marine Conservation.

Charlutions werkt samen met ondernemers, lokale bevolking en overheid
door deze te ondersteunen en te begeleiden richting de implementatie van
een circulaire economie. Afval heeft een restwaarde welke benut kan
worden.


Hoe word je circulair? Of hoe creëer je minder (plastic) afval?
Door, na een afval scan, ‘hands on’ toepassingen te implementeren in
samenhang met alle betrokken partijen.
Het bewust maken van ondernemers en overheden van het belang van
circulaire economie en de toegevoegde waarde van deze investering. 


‘Circulariteit draagt bij aan de balans voor “People, Planet en Prosperity.”
Wij helpen graag om tijd en geld te besparen met onze circulaire business
modellen.


Ik geloof erin dat we minder plastic afval kunnen creëren door simpele
toepassingen. ‘Reduce, reuse, recycle.’

Over mij

Na 10 jaar werkzaam op het gebied van Facility management en Project management kwam het omslag punt om mijn kennis en ervaringen en passie (de onderwaterwereld) te combineren.
Met ervaring in Nederland en het buitenland (Malediven, Filipijnen en Fiji) heb ik een brede kennis op het gebied van marine life, het verrichten van onderzoek en het bewaken van project doelstellingen.

Wanneer mij de vraag wordt gesteld waar mijn kracht ligt, kan ik dat het beste omschrijven als gedreven en betrokken, met een brede kennis en ervaring, communicatief vaardig en pragmatisch ingesteld.

Ik denk in “Charlutions”.
Bij mij staan Mens, Natuur en Milieu centraal.

Charlutions geeft advies op het gebied van afval management en marine conservation, creëert een Plan van Aanpak en biedt indien gewenst ondersteuning bij de implementatie en evaluatie van de doelstellingen.

Projecten

Plastic afval recyclen op Bonaire

No waste Caribbean Vibes zet zich in voor het recyclen van plastic afval waarbij nieuwe producten gerealiseerd worden.

Behoud van de zee

Onderzoek naar verschillende mariene soorten draagt bij aan het leveren van gegevens
om deze samen met de lokale overheid te delen en het (huis) rif van luxe resorts en eilanden te kunnen monitoren en te beschermen.

Afval management

Refuse, reduce, reuse and recycle. Wat kan je als organisatie doen?
Laat me je helpen!

Circulaire economie in Nederland

Provincie Noord Holland 100% circulair per 2050

Circulaire economie in het buitenland

Resorts op (afgelegen) eilanden … wist je dat slechts een paar kleine
aanpassingen binnen de organisatie een grote positieve impact kunnen hebben
op het milieu? Creëer minder (plastic) afval, word meer circulair en betrek de
lokale gemeenschap en de overheid.

Kernkwaliteiten

Strategisch

Via een concreet Plan van Aanpak werk ik naar het te bereiken doel, tijdens de implementatie periode wordt periodiek en structureel de juiste koers bewaakt.

Pro-actief

Door vooruit te kijken, waar nodig te anticiperen en zo helder mogelijk te communiceren ben ik in staat pro-actief op situaties in te spelen.

Creatief

“Thinking Out of the Box”. Mooie en nieuwe dingen bedenken om tot de juiste oplossing te komen.

Nauwkeurig

Met veel aandacht, focus en accuraat planmatig werken kom ik tot mooie eindresultaten.

Team player

“Samen kan je alles” is mijn motto.

Planning, implementatie & evaluatie

Charlutions geeft advies om de gestelde doelstellingen in afval management te realiseren, maar ook het project uit handen nemen van Plan van Aanpak tot en met de implementatie, borging en evaluatie.

Wat klanten zeggen over mij

"

Verantwoordelijk voor facilitaire zaken zoals catering, gebouw- en trein-gebonden schoonmaak, interne verhuizingen, het organiseren van evenementen, procesbeheersing en het schrijven van beleid ten behoeve van de Facilitaire afdeling. Financiële omvang: Een paar ton. Taken en verantwoordelijkheden: De functie vroeg om een grote mate van servicegerichtheid en daadkracht. Collega’s motiveren en enthousiasmeren om het werk vanuit een andere invalshoek te bekijken en zo efficiënter te werken. Processen in kaart brengen en indien nodig aanpassen. Structurele knelpunten helder weergeven en oplossen voor de langere termijn, waar bij er regelmatig gekeken werd of de oplossing nog steeds afdoende bleek.
Resultaat: Een efficiënt en servicegerichte afdeling waar de interne klant zo snel en vriendelijk mogelijk gefaciliteerd werd. Inspelen op de wensen van de klant.

– NedTrain, the Netherlands

"

I’ve had a pleasure to work with Charlotte Hesterman as a marine conservation intern over the months of April-June, part of the GVI volunteering program. Charlotte, in her role as a dive officer, instructor and a mentor, has been a real role model and excellent team player. She’s always been incredibly helpful and thorough in her training and briefing activities. Charlotte has a sincere passion for diving and marine conservation which makes working with her extremely enjoyable and rewarding. In her capacity as a mentor, I found Charlotte inspirational and supportive, always ready to listen and offer help. I would wholeheartedly recommend Charlotte to any prospective employer, as a highly skilled and dedicated individual with an incredible personality creating positive atmosphere around her.

 -Dominika Roszkowska – Global Vision International, Fiji

Blog

Met een diploma op zak op het gebied van Facility Management ben ik 15 jaar geleden op dat gebied ook aan de slag gegaan. Na een flink aantal jaar kwam ik erachter dat ik meer wilde dan alleen de backoffice ‘runnen’. Ik wilde meer doen op het gebied van duurzaamheid en voor de natuur.

Duiken was (en is nog steeds) mijn passie dus vooral voor de onderwaterwereld wilde ik mij (indirect) inzetten. Maar ja, hoe doe je dat in combinatie met je brood verdienen? In 2000 heb ik als consultant afvalmanagement in Nederland daar een eerste stap in kunnen maken.

Uiteindelijk zijn daar een aantal jaren overheen gegaan en nog steeds ben ik nog niet aan het einde van de reis. Op het moment dat ik mijn doel behaald heb ontstaat er….

 Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?